Skip to content

Vuoden 2015 parhaat podcast-jaksot kuuntelussa

tammikuu 3, 2016

[Vaimoni Kaija Rantakari on perheemme podcast-intoilija ja paikkaa alla ajankohtaisen aiheen tiimoilta vieraskynänä. Itse olen kuunnellut ainoastaan Marc Maronin WTF:ia, Bret Easton Ellis Podcastia ja Hardcore Historya, eivätkä listan jaksot ole minulle tuttuja. Silti haluaisin nostaa esiin Ellisin podcastista jakson, jossa hän keskustelee David Shieldsin kanssa proosakirjallisuuden nykytilanteesta. Sen soisin jokaisen kirjallisuutta lukevan ihmisen kuuntelevan. Nyt vuoro Kaijalle.]
 
Podcastit alkavat lyödä itseään läpi vihdoin Suomessakin, joten lienee hyvä suorittaa aiheesta pieni esittely viimeistään nyt. Podcastit ovat sarjamuotoisia ohjelmia (useimmiten äänitallenteita, joskus esim. videoitakin), joita voi toistaa milloin lystää. Podcasteja voi tilata erinäisillä sovelluksilla, ladata kuunneltavaksi offline-tilassa, tai toistaa selaimessa suoraan verkkosivulta kuin minkä tahansa äänitiedoston ilman mitään ihmejippoja. Sovelluksissa etuna on tietysti se, että seurattavien podcastien jaksot ilmestyvät heti julkaisun jälkeen yhteen paikkaan, eikä podcastien nettisivuilla tarvitse käydä kyttäämässä, joko uusi jakso on saatavilla.

Podcasteja on valtavasti erilaisia ja mitä kummallisimmista aiheista. Suosion lisääntymiseen on varmasti vaikuttanut se, miten helppoa nykymaailmassa on tehdä aidosti laadukasta ohjelmaa. Tuotannon ei tarvitse olla valtava, jotta podcast kuulostaisi hyvältä. Kaikki ei silti todellakaan kuulosta hyvältä, kun joukossa on niin monenlaista tekijää heti kun kuka tahansa voi pistää pystyyn oman podcastin. Seuraavalta listalta löytyvät ovat onneksi taatusti hyvää podcastia niin sisällön kuin laadunkin puolesta.

The Atlanticin 22.12.2015 julkaisemasta listauksesta The 50 Best Podcast Episodes of 2015 on minulla nyt 3.1.2016 kuunneltuna noin neljä viidesosaa, jaksomääräisesti kuitenkin yli 50 jaksoa, sillä joukossa on 12-osainen sarja Charles Mansonin Hollywoodista. Sanottakoon, että listalla olevista jaksoista ison kourallisen olin kuunnellut jo ennen listan julkaisua, joten koko jouluani en napit korvissani viettänyt. Podcasteissa on toki se erinomainen puoli, että niitä kuunnellessa voi samalla tehdä melkein mitä tahansa paitsi lukea, katsoa televisiota tai hengästyä niin, ettei kuule enää kuin hengityksensä. Itse tein joulun aikana aika monta palapeliä podcasteja kuunnellen. Autoilusta en tiedä mitään, mutta keskittymiskyvystä riippuen suosittelisin podcasteja pikemminkin moottoriteille kuin keskusta-ajoon.

Kuuntelemattomat on yliviivattu ja varustettu pienin tekosyin. Kuunnelluista pienet kommentit, joita ei ole kirjoitettu korvaamaan alkuperäisen listan saatesanoja. Klikatkaapa siis tämä auki toiseen välilehteen ja sukkuloikaa mielen mukaan. Top 50 -listan lopussa oma pieni suosituslistani seurattavista podcasteista.

 

1. “Belt Buckle” by Mystery Show

Tämä jakso olisi todennäköisesti myös oman jaksolistaukseni ykkönen ja Mystery Show podcast-listan terävintä kärkeä. Mystery Show ratkoo jokseenkin merkityksettömiä pieniä mysteerejä uskomattoman kiinnostavalla tavalla. Starlee Kinen ääni ei ehkä ole perinteisellä tavalla miellyttävä vaan ennemmin lapsellinen, mutta hahmona Starlee voittaa puolelleen nopeasti. Belt Bucklessa selvitetään pieni ikuisuus sitten kadulta löytyneen vyönsoljen historiaa. Pienestä esineestä kehittyy hieno tarina, joka on ilahduttavaa kuunneltavaa erityisesti niille, jotka eivät voi tarttua vanhoihin tavaroihin kuvittelematta niiden menneisyyttä.


2. “New York After Rent” series, highlighting “New York After Rent II” by Benjamen Walker’s Theory of Everything

Monijaksoinen kokonaisuus New Yorkin lähihistorian asumisjärjestelyistä odottaa vielä skarpimpaa kuuntelijaa kuin tämä podcast-maratoneista toipuva pää olisi.

 

3. “The Living Room” by Love + Radio

”The Living Room” tarjoaa herkemmille mahdollisuuden kyynelkanavien huuhteluun. Itse samastuin valtavasti sekä kertojan empatiaan että pakkomielteeseen. Jos omasta olohuoneestani avautuisi ympärivuorokautinen näkymä jonkun makuuhuoneeseen, päätyisin varmaan täysipäiväiseksi stalkkeriksi ja siirtäisin oman työpisteeni parhaalle katselupaikalle. Tämä kilpailee ykkössijasta omalla listallani Belt Bucklen kanssa. Hyvin, hyvin erilaiset jaksot tunnelmiltaan. Tämä on ihan järjettömän hyvä. Jos kuuntelet yhden podcastin listalta, kuuntele tämä.

 

4. “How to Become Batman” by Invisibilia

Erinomainen podcast ja erinomainen jakso. ”How to Become Batman” kertoo, miten sokea voi nähdä ja miten valtavan paljon muiden odotukset vaikuttavat sokean toimintakykyyn. Hieno yhdistelmä tiedettä ja henkilökuvaa.

 

5. “Shine on, You Crazy Goldman” by Reply All

Reply All kuuluu suosittelulistalleni. ”Shine on, You Crazy Goldman” alkaa jutulla chatpalvelusta, jossa liian pöllyissä olevat vainoharhaiset ihmiset voivat saada varmistuksen olemassaololleen ja turvallista/selväpäistä(?) seuraa kunnes selviävät. Seuraavaksi Reply Allin juontaja sekä tuottaja päättävät työtovereiltaan salaa kokeilla LSD:n mikroannostelua ja tehdä siitä jutun podcastiin. Kaikki ei tietenkään mene ihan putkeen. En tiedä onko tämä välttämättä vuoden viidenneksi parasta podcast-materiaalia, mutta tulipahan kuunneltua.

 

6. “Najibullah in America” by Home of the Brave

Muutaman listatun podcastin kanssa kävi sillä tavalla, että palapeli taisi jyrätä podcastin kiinnostavuudessaan. Tämä meni vähän ohi. Korkea sijoitus saattaa saada minut kuuntelemaan tämän joskus toiste uudestaan.

 

7. “Sight Unseen” by Radiolab

Radiolab on yksi säännöllisesti seuraamistani podcasteista. Laatutavaraa tämäkin jakso, jossa selvitellään julkaisulupia amerikkalaissotilaasta viimeisinä hetkinään otettuihin valokuviin.

 

8. “Madam Secretary, What’s Good?” by Another Round

Jotenkin todella epätodennäköinen, mutta sympaattinen Hillary Clintonin haastattelu. Lähtökohtaisesti en ole järin kiinnostunut poliitikkojen haastatteluista, mutta tämä oli ehkä sellainen light-versio, kun haastattelijat kikattelivat vähän joka välissä.

 

9. “DUSTWUN” by Serial

Syystäkin kulttimaineeseen nousseen Serialin toisen kauden ensimmäinen jakso, jonka ansiosta on Suomessakin kirjoitettu taas puolivillaisia uutisjuttuja Bowe Bergdahlista, joka oli viisi vuotta Talebanin panttivankina. Kakkoskausi on hyvin erilainen kuin ensimmäinen, mutta olen silti ihan myyty. Olen myös kateellinen niille, jotka eivät ole vielä ensimmäistä kautta kuunnelleet.

 

10. “The Problem We All Live With Parts 1 and 2” by This American Life

Tämä odottaa jotain pitkää junamatkaa. Jemmaan This American Lifen jaksoja varastoon, jotta tarvittaessa on jotain taatusti hyvää kuunneltavaa.

 

11. “The Hurricane” by The Heart

The Heart on ihana. Ehkä tämä on jonkun mielestä jotain nössöä naispodcastia, mutta äh/ah kun koskettaa. Tykkään äänimaisemista jaksossa kuin jaksossa, yleensä myös NSFW-kamaa eivätkä sovellu englannin kieltä taitamattomien lasten seurassa kuunteluun. The Heartia edeltänyt Audio Smut -podcast on juuri sitä, miltä nimi kuulostaa. Vilpitön suosittelu sillekin, jos kaipaa jotain kevyttä.

 

12. “Terry Gross to Marc Maron: ‘Life Is Harder Than Radio’” by Fresh Air

Terry Gross oli minulle vieras radiopersoona ennen tämän kuuntelua, vaikka hänen juontamansa keskusteluohjelma on pyörinyt päivittäin radiossa vuodesta 1987, harvemmin vuodesta 1975. Vähänlaisesti tuota amerikkalaista radiota tietenkään tulee kuunneltua (=ei koskaan, paitsi joitain ohjelmia, jotka ovat myös podcasteja), mutta ehkä tämän tason tekijästä olisi suonut kuulleensa jo aiemmin. Sen verran napakkaa tavaraa tämä Marc Maronin tekemä haastattelu on. Kävin heti lataamassa muutaman jakson Fresh Airia.

 

13. “695BGK” by Criminal

Criminal on kohtalaisen laadukas true crime -podcast, joka ei keskity mässäilemään ällöttävillä yksityiskohdilla, vaan kertoo melko monipuolisesti erilaisista laittomuuksista. ”695BGK” on tarina siitä, mitä tapahtui, kun poliisi kirjoitti rekisterinumerohakuun yhden merkin väärin. Ei ehkä lempijaksoni kuuntelemistani Criminalin jaksoista, muttei suinkaan huono.

 

14. “Welcome to Millennial” by Millennial

The Atlantic sanoo tästä näin: ”Serialized podcasts are still relatively rare, especially memoir-style ones like these, and especially ones that are this good. Be warned: You’re going to want to binge season one.” Mielenkiintoista, sillä itselläni ei kolme tuntia tämän kuuntelemisen jälkeen ollut enää mitään muistikuvaa siitä, mistä podcastissa puhuttiin. Monta päivää myöhemmin tilanne sama. Jäi kuuntelematta seuraavat jaksot – pahoittelen.

 

15. “Taylor Negron: Portrait of an Artist as an Answering Machine” by Fugitive Waves

Kiinnostavahko kokonaisuus, jossa puhelinvastaajan viestit todellakin luovat melko kumman muotokuvan ihmisestä, josta en tiedä oikeastaan yhtään mitään. Puhujien lukumäärä ja viestien vaihteleva huonolaatuisuus tuo podcastiin oman lisänsä. Puhelinvastaajatodellisuuden ulkopuolella elävälle tämän kuuntelu oli myös lievästi tirkistelevä kokemus.

 

16. “An American Life” by Rumble Strip Vermont

Hieno henkilökuva. Kuuntelin tämän jo jokin aika sitten, joten yksityiskohtaisempi kommentaari ei enää onnistu.

 

17. “Why is Mason Reese Crying?” by WireTap

Ollut ilmaiseksi kuunneltavissa vain kahden viikon ajan.

 

18. “Episode 7” by The Message

The Message on fiktiopodcast, joka vaatinee kronologisen lähestymistavan. Kuuntelulistalla, mutta seitsemänteen jaksoon en pääse lähipäivinä, joten jääköön käsittelemättä tällä kertaa.

 

19. “In the Left Pocket, by My Heart” by ARRVLS

Koskettava ja äärimmäisen henkilökohtainen kertomus siitä, miltä vauvan kuolema tuntuu vanhemmista. Hieno surun kuvaus, jonka kuuntelemista lykkäsin ja lykkäsin, koska etukäteen vähän hirvitti meneekö yli ja tulee tearfestit, mutta hienosti selvittiin, minä sekä podcast.

 

20. “I Want My MTV” by Between the Liner Notes

MTV:n syntyhistoriaa ja viihdyttäviä anekdootteja. Mick Jagger esimerkiksi saattoi pelastaa MTV:n suostumalla mainokseen dollarin palkalla. Ajattelin ensin jättää tämän kuuntelematta, kun en ole itse kasvanut MTV:n äärellä, vaan ollut aina nolosti pihalla vähän kaikesta, varsinkin musiikista ja musiikkivideoista. I Want My MTV on kuitenkin selvästi ansainnut paikkansa listalla ja oli lopulta jopa minusta ihan kiinnostava.

 

21. “A Red Dot” by Love + Radio

The Atlantic välttää listauksessaan sanomasta juurikaan mistä tässä jaksossa on oikein kyse, ja luulen sen olevan oikea ratkaisu kuuntelukokemuksen kannalta. Varmaan olisi hyvä laittaa tähän kohtaan sellainen yleinen trigger warning: tämä voi olla monelle epämiellyttävä kokemus ja jos kokee olevansa herkkä yksilö, kannattanee jättää väliin. Pidän jaksoa silti hyvänä, vaikkei siitä tulekaan hyvä olo saati mieli.

 

22. “Source Code” by Mystery Show

”Source Codessa” pähkäillään Jake Gyllenhaalin todellista pituutta. Internet vilisee ristiriitaista tietoa ja homma lähtee vähän käsistä. Ehdottoman viihdyttävä jakso kuunnella, kuten koko muukin Mystery Shown ensimmäinen kausi. Olen hihitellyt niille ääneen jossain Jyväskylän ja Turun välillä ja toivonut, että bussissa olisi edes joku, jolle uskaltaisin kertoa, miten mahtava juttu tämä Mystery Show oikein on.

 

23. “The Facts” by How to Be a Girl

How to Be a Girl on podcast 5-vuotiaasta transsukupuolisesta tytöstä ja hänen äidistään. Tämä jakso kasaa yhteen faktat ja aika taatusti samalla hurmaa kuulijan.

 

24. “Rukmini Callimachi” by Longform Podcast

Pitkä jakso, vakavan päivän kuuntelulistalla.

 

25. “Rebel Yell” by Home of the Brave

Aika paljon muuten on tullut vastaan podcast-jaksoja, joissa olennaisena elementtinä se, että käytetään jonkinlaisia huumeita. Tässä jaksossa haahuillaan New Yorkissa ihan viihdyttävästi ja kiitettävän lyhyesti. Noin 13 minuuttia podcastia – käteen jää kuitenkin aika vähän.

 

26. “Milk Carton Kids” by 99% Invisible

Yksinkertaistettuna: jakso kertoo miten kadonneiden lasten kuvia alettiin painaa maitopurkkeihin ja miksi tavasta luovuttiin. Perushyvää podcastia.

 

27. “Instaserfs” by Benjamen Walker’s Theory of Everything

Kiinnostukseni onnistuu joskus valitettavan hyvin väistämään yhteiskunnalliset kuviot. On tämä kuitenkin sellaisella kuuntele joskus -listalla.

 

28. “Birthstory” by Radiolab & Israel Story

Odottaa parempia keskittymiskykyjä.

 

29. “Every Night Ever” by The Memory Palace

Tavallaan ihan viehkosti esitetty pieni tositarina, mutta jäisi omalla kuunneltujen listallani aika paljon kauemmaksi häntäpäähän.

 

30. “No Place Like Home” by Criminal

Kiehtova kertomus kokeilusta, jossa vanhaan leprasiirtolaan sijoitetaan vaarattomiksi määriteltyjä vankeja viimeisten elossa olevien leprapotilaiden joukkoon. Potilaat eivät lääkityksen ansiosta enää vuosikymmeniin ole olleet tartuttavia ja saisivat siksi kulkea vapaasti ulkomaailmassa, tai muuttaa pois, mutta monet ovat valinneet jäädä turvalliseksi kokemaansa ympäristöön. Tämä jakso saattaisi päästä omaan top kymppiini, tai ainakin hyvin lähelle sitä.

 

31. “Soundtracker” by Generation Anthropocene

Kuulemisesta, luonnosta ja eloonjäämisestä. Ei ehkä kovin vangitseva, mutta informatiivinen.

 

32. “Today’s the Day” by Reply All

Jakso päivästä, jolloin podcastin tekijät eivät jaksaneet tehdä podcastia, vaan seikkailivat New Yorkissa nauhoittaen mm. karaokesessionsa. Oikeasti ihan hauska pätkä, jossa esiintyy yllättävä vuohi Brooklynissa.

 

33. “Greetings From Suicide Bridge” by The Light in the Attic Podcast

Itseäni enemmän musiikista irti saaville.

 

34. “Entanglement” by Invisibilia

Invisibilian esiintyminen kahdesti tällä listalla ilahdutti. Tämä jakso ei yllä ensimmäisenä listatun tasolle, mutta tiedenörttäys kiehtoo aina. ”Entanglementissä” esitelty poikkeuksellinen synestesian muoto (jota en edes yritä selittää tässä – menkää itse kuuntelemaan!) sai minut uteliaana syynäämään omia reaktioitani mahdollisten synestesioiden varalta. Turhaan, luulen. Taidan olla muuten vain ajoittain yliempaattinen.

 

35. “The Worst Part About Our Sport” by The Season

En pysty leikkimään minkään sortin jalkapallosta kiinnostunutta edes sen verran, että olisin klikannut tätä linkkiä ja kuunnellut maistiaiset. Laimeat pahoitteluni.

 

36. “Unforgiven” by Snap Judgment

Tässä Snap Judgmentin jaksossa anteeksiannon teemaa käsitellään kolmessa toisiinsa liittymättömässä dokumentaarisessa pätkässä. Kaikki niistä ovat hyviä, vaikka The Atlanticin esiin nostama ensimmäinen taitaakin olla vaikuttavin –  rikollinen ja uhriksi joutuneen miehen leski päätyvät kirjeenvaihtoon yllättävin seurauksin. Toisessa pätkässä puhuu korruptoitunut poliisi, joka kiinni jäätyään pakenee metsään välttääkseen vankilan. Kolmannessa tutustutaan hyytävien kaksosten tarinaan. Snap Judgmentin juontaja ei ole miellyttävimmästä päästä (eli ärsyttää välillä ihan tosi paljon), mutta muuten podcastissa on monesti hyviä juttuja.

 

37. “House on the Hill” by HOME: Stories from L.A.

Säästän tätä myöhempään hetkeen, jolloin Mansonin Hollywood ei ole enää niin pinnalla mielessä. Hollywoodin historiaa voi ottaa nauttien vastaan vain rajallisia määriä kerralla.

 

38. “I Am in Here” by Rumble Strip Vermont

Autistinen Mark Utter eli elämänsä ensimmäiset 30 vuotta ilman mahdollisuutta kielelliseen kommunikaatioon. ”I Am in Here” on upea kertomus siitä, mitä kaikkea kieli onkaan. Erica Heilman esittää kadehdittavan hyviä kysymyksiä. Omalla listallani tämä olisi noin 30 sijaa ylempänä, koska sekä autismi että kielitiede koskettavat.

 

39. “Joe Frank: Downfall” by UnFictional

Upea äänimaisema, runollinen kollaasi, paikoin ääneen naurattava. Kuten The Atlantickin totesi: nyt multitasking pauselle, keskity hetki vain tähän. Oman listani kärkipäätä.

 

40. “The Accidental Gay Parents” by The Longest Shortest Time

Sympaattinen kertomus vanhemmaksi tulemisesta.

 

41. “Splash” by Awful Grace

Floridalainen Sunshine Skyway Bridge on maineikas itsemurhasilta. Sen ympärillä pyörivässä ”Splashissa” haastatellaan mm. hypystään selviytynyttä Hanns Jonesia sekä pelastushenkilöstöä. Muistikuvat tästä jaksosta alkavat olla hämärähköjä, mutta perushyvä podcast-jakso joka tapauksessa.

 

42. “The Last Place: Diary of a Retirement Home” by Radio Diaries

Pieniä katkelmia vanhainkodista. Viinaisia rusinoita nivelrikon hoitoon ja rollaattoreiden Cadillac. Tämän kaltaiset pätkät ovat ihastuttavia, vaikkei vanhuus kovin ihanalta aina vaikutakaan.

 

43. “Burnout” by StartUp

Gimlet Media on monien mainioiden podcastien takana ja oli vähän sydäntäsärkevää kuulla miten uupuneet ihmiset niitä tekevätkään. En mä tänä vuonna tarvitse mitään seuraelämää -asenne toisaalta kertoo myös siitä, miten valtavan omistautuneita nämä tyypit työlleen ovat.

 

44. Entire “Charles Manson’s Hollywood” series, highlighting “Charles Manson’s Hollywood Part 3: The Beach Boys, Dennis Wilson, and Manson the Songwriter” by You Must Remember This

12-osainen kertomus Charles Mansonista, Mansonin perheestä ja murhista, mutta ennen kaikkea sen ajan Hollywoodista ja seurapiireistä, jotka kietoutuvat yhteen jos toiseenkin kulttiin. Graafisen karmaisevia asioita tässä sarjassa tulee vastaan verraten vähän, kun ottaa aiheen huomioon, joten kauhistuttavaa true crime -podcastia etsivälle tämä voi olla pettymys. Kyseessä on erinomainen ajankuva, mutta aiheesta täytynee olla oikeasti kiinnostunut, että sarjan kuunteluun kulunut aika tuntuu viimeisen jakson jälkeenkin mielekkäästi käytetyltä. Toteutus on onneksi koko lailla onnistunut ja tarina pitää otteessaan kiitettävästi. Itse olisin kuitenkin voinut tehdä ajallani mielummin jotain muuta, vaikka yleisesti historia ja hienosti toteutetut rikoskertomukset kiinnostavatkin. 12 osaa on nimittäin todella paljon – en tiedä millä vimmalla kahlasin tämän läpi.

 

45. “Paul Thomas Anderson” by WTF With Marc Maron

Kuuntelematta, koska vaatii maksullisen Premium-jäsenyyden.

 

46. “Grace of the Sea” by UnFictional

Henkilökuva meksikolaisesta Luisista, joka on mm. homoseksuaali, entinen drag-artisti ja nykyisin laittomasti USA:ssa. Tunnen vähän syyllisyyttä siitä, että en pitänyt tätä podcastia kovinkaan kummoisena.

 

47. “Terrible Parents” by Black List Table Reads

Fiktiopodcast, jossa ”oikeat näyttelijät esittävät oikeita Hollywood-käsikirjoituksia”. Mainiota kuunnelmaosastoa, mutta itseäni nämä kauheat vanhemmat alkoivat ahdistaa viimeistään puolen tunnin kohdalla. Jätin siis kesken ihan vain siksi, että aihe tympi, vaikka totetutus olikin hieno.

 

48. “Pete Davidson” by You Made It Weird With Pete Holmes

Kuuntelematta toistaiseksi, koska kaksituntinen jakso tuntui tässä tapauksessa ajatuksenakin liian pitkältä. Hauskat asiat pienemmissä
annoksissa, ehkä?

 

49. “Lionel Shriver Reads T.C. Boyle” by The New Yorker’s Fiction

Lionel Shriver lukee omalaatuisella, hieman kylmäävälläkin äänellään T.C. Boylen vaikuttavan Chicxulub-novellin todella koskettavasti. Hämmentävä ja hieno kuuntelukokemus jo tämä podcastin alkupuoli yksinäänkin – suosittelen. Podcastin lopussa Shriver keskustelee novellista toimittaja Deborah Treismanin kanssa. Treisman vaikuttaa Shriverin rinnalla vähän yksinkertaiselta ajattelijalta, mutta ilman tätä Shriver ei tulisi sanoneeksi juuri niitä olennaisilta tuntuvia asioita.

 

50. “Take a Little Ride With Coors Light” by Pitch

Pieni podcast sponsoreiden vaikutuksesta laululyriikoihin. Ei aikaansaanut suuria tunnekuohuja, valaistumisen hetkiä tai yleistä huolestumista.

 

 

Kaija suosittelee:

Serial

”Each season, the show follows a plot and characters wherever they take us. And we won’t know what happens at the end until we get there, not long before you get there with us. Each week we bring you the next chapter in the story, so it’s important to listen to the episodes in order.”

 

This American Life

”There’s a theme to each episode of This American Life, and a variety of stories on that theme. Most of the stories are journalism, with an occasional comedy routine or essay. There’s lots more to the show, but it’s sort of hard to describe.”

 

Mystery Show + kaikki muu Gimlet Median tuotanto

”A podcast where Starlee Kine solves mysteries.The only rule is that the answer to your mystery can’t be found by just Googling.”

 

Dan Carlin’s Hardcore History

”In ”Hardcore History” journalist and broadcaster Dan Carlin takes his ”Martian”, unorthodox way of thinking and applies it to the past. Was Alexander the Great as bad a person as Adolf Hitler? What would Apaches with modern weapons be like? Will our modern civilization ever fall like civilizations from past eras? This isn’t academic history (and Carlin isn’t a historian) but the podcast’s unique blend of high drama, masterful narration and Twilight Zone-style twists has entertained millions of listeners.”

 

Radiolab

”Radiolab is a show about curiosity. Where sound illuminates ideas, and the boundaries blur between science, philosophy, and human experience.”

 

Criminal

”Criminal is a podcast about crime. Stories of people who’ve done wrong, been wronged, or gotten caught somewhere in the middle.”

 

The Heart

”A radio show about the terrors and triumphs of intimacy, the bliss and banality of being in love and the wild diversity of the human heart.”

 

Love + Radio

”From PRX’s Radiotopia, Nick van der Kolk’s Love + Radio features in-depth, otherworldly-produced interviews with an eclectic range of subjects, from the seedy to the sublime. You’ve never heard anything like it before.”

 

Invisibilia

”Invisibilia (Latin for all the invisible things) is about the invisible forces that control human behavior – ideas, beliefs, assumptions and emotions. Co-hosted by Lulu Miller and Alix Spiegel, Invisibilia interweaves narrative storytelling with scientific research that will ultimately make you see your own life differently.”

 

Limetown

”Ten years ago, over three hundred men, women and children disappeared from a small town in Tennessee, never to be heard from again. In this seven-part podcast, American Public Radio host Lia Haddock asks the question once more, ”What happened to the people of Limetown?””

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: