Siirry sisältöön

Eikö ole ironista

24 marraskuun, 2012

että keskimäärin kaikki ne, jotka haluavat rajoittaa sananvapautta, tasa-arvoa tai oikeuksia, ovat yleensä juuri niitä, jotka eivät olisi keskinkertaisuudessaan ja rutsaisuudessaan alkujaankaan saaneet sanaansa esiin ilman kyseisiä tuki-ilmiöitä?

Ehkä siinä ei toisaalta ole mitään ristiriitaista, ainoastaan luonnonvalinta tai yhteiskunnan immuunijärjestelmä passiivisesti käynnissä: ”asioiden on muututtava, jotta minun kaltaisiani ei enää tulisi.”

Loogisen tiedonkulun kannalta saarnaajan ei olisi mikään pakko elää opetustensa mukaan, mutta sosiaalisen todellisuuden hiekkalaatikolla näsäviisaat vartiomiehet keihästävät kaikki, jotka eivät ole mallioppilaita termin ”mallista-oppija” merkityksesssä.

Toisaalta myös valtion tukemaa ihmisten tasapäistämistä kritisoivat libertaarit tekevät jantelaisen yhtenäiskulttuurin silmissä hupsun eleen, koska antavat samalla implisiittisesti ymmärtää, että juuri he ovat niitä priimayksilöitä, joita koetetaan tasapäistää muuhun massaan.

Tällaisessa kunnianhimossa ja korkeassa minäkuvassa ei olisi sinänsä mitään vikaa, jos he todella vaikuttaisivat tällaisilta yksilöiltä pikkuvanhojen, lautapelejä pelaavien lasten sijaan.

5 kommenttia leave one →
 1. Kari Hämäläinen permalink
  24 marraskuun, 2012 12:44 pm

  Keistä nyt puhutaan?

 2. 24 marraskuun, 2012 2:00 pm

  Onko siis syy hiljentymiseen/hiljaisuuteen nimenomaan keskinkertaisuudessa? Voitko valottaa?

 3. 24 marraskuun, 2012 7:31 pm

  Hiljentymiseen/hiljaisuuteen?

 4. 24 marraskuun, 2012 7:47 pm

  Siis jos lukija jotain kontekstualisointeja kaipaa, niin nämä ovat hajamietelmiäni viime ajoilta, kun olen seurannut ”uuskonservatiivien”/kansallismielisten ja toisaalta libertaarien (kokoomuksen nuorisosiipi, matti apunen et al) diskursseja. Vasemmisto on sitten vielä asia erikseen.

 5. glaurung permalink
  4 joulukuun, 2012 2:17 pm

  Entä miten suhtautua itseään kunnioittavaan, minäkuvaansa pilvissä kannattelevaan henkilöön, joka vieläpä oikeasti vaikuttaa sellaiselta mitä sanoo olevansa. Vieläpä jos se haluaa minusta jotakin. Mitä sille voi sanoa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: