Siirry sisältöön

poEsia on nyt Osuuskunta Poesia

28 maaliskuun, 2011

Uusi runouteen keskittyvä kustantamo aloittaa

Eturivin nuoret runoilijat ja kirjallisuuden asiantuntijat ovat perustaneet runouteen keskittyvän kustantamon. Osuuskunta Poesia julkaisee uutta runoutta ja muuta vähälevikkistä kirjallisuutta. Kustannusala on murroksessa, ja osuuskunta vaalii kustantamisen kulttuuritehtävää sen käytäntöjä uudistaen. Lisäksi osuuskunta tarjoaa mm. kirjoittajakoulutusta ja tuottaa runoustapahtumia.

“Korostamme toiminnassamme taiteellisia, yhteisöllisiä ja ekologisia arvoja voitontavoittelun sijasta. On selvää, että kulttuurimme elää sellaisesta runoudesta ja taiteesta, joka ei asetu ennalta tiedettyihin muotteihin. Kirjallisuuden ei tarvitse hakea oikeutustaan miellyttämisestä ja hyödyllisyydestä. Samalla osuuskunta on äärimmäistä pienyrittäjyyttä: pätkissä elantonsa hankkivat tekstityöläiset miettivät yhdessä, miten voisivat paremmin elää työllään”, toteaa hallituksen puheenjohtaja, runoilija Tommi Parkko.

Osuuskunnan hallituksen muodostavat Parkon lisäksi Olli-Pekka Tennilä (varapj.), Kristian Blomberg, Marko Niemi, Henriikka Tavi ja Miia Toivio. Osuuskunnassa on tällä hetkellä 15 jäsentä: joukossa on useita palkittuja ja kiitettyjä runoilijoita, kuten juuri Katri Vala -palkinnon saanut Sirpa Kyyrönen ja viime vuonna Kalevi Jäntti -palkittu Harry Salmenniemi.

Poesia jatkaa poEsia-sarjan perinteitä. poEsia oli Kirja kerrallaan -kustantamon ja Runoyhdistys Nihil Interitin yhteinen julkaisusarja, joka erikoistui kokeelliseen runouteen. Sen tunnusmerkkinä oli teosten julkaiseminen vapaasti ladattavina pdf-tiedostoina netissä. Myös uuden Poesian kirjat ovat netissä vapaasti saatavilla.

Uuden Poesian ensimmäiset teokset ilmestyvät 1.4.2011 Jyväskylän kirjamessuilla. Mari Koski debytoi esikoisrunoteoksellaan Sch, Tiina Lehikoiselta julkaistaan aforismikokoelma Isoympyräkatu ja V. S. Luoma-aholta toinen runokokoelma Remora.

Lisätietoja:
Miia Toivio, tiedottaja
miia.toivio@poesia.fi
040 569 5553
www.poesia.fi (kustantamon sivut)
www.osuuskuntapoesia.fi (osuuskunnan sivut)

[edit: asiasta uutisoi myös Hesari, lisäksi kannattaa tsekata pahasti Buddhan opetusten tarpeessa olevan Tero Paskapään trollikirjoitus aiheesta Runous on paskaa.]

2 kommenttia leave one →
  1. 31 maaliskuun, 2011 8:15 am

    Olette synnyttäneet kiintoisan foorumin. Seuraan julkaisujanne ja odotan myös yhteistyötä tamperelaisen Runojen kannatusyhdistyksen , kustantamo Sanasadon ja Runokauppa Kattilan kanssa. Voisimme järjestää Kattilassa Poesia-illan, mikäli teistä useampi pääsisi paikalle, esim. pääsiäisen jälkeen ennen vappua.

    • 31 maaliskuun, 2011 12:14 pm

      Joo se kuulostaisi hyvältä, välitin ehdotuksesi eteenpäin muillekin osuuskuntalaisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: