Skip to content

Pölyttymä, eli välitilinpäätös

maaliskuu 3, 2011

Päivitin pitkästä aikaa runoblogiani, eli kirjoitin ensimmäisen runoni ehkä neljään kuukauteen.

Toisen kokoelmani taittamisen ja viilailun rupeama on ollut loppuvuodesta asti pilventämässä mielihalujani kirjoittaa. Toisaalta tulin havainneeksi, etten välttämättä osaa enää kirjoittaa tuon paremmin valitsemallani asennolla, jonka saavuttaakseni olen työskennellyt enemmän tai vähemmän unenpöpperöisesti ehkä viisi vuotta. Tarkoitan tiettyä hyvinkin vahvaa metodia, tiettyä kielikäsitystä, tiettyä kuvastoa, jotka olen imenyt osaltani melko kuiviin. Siltä ainakin tuntuu tällä hetkellä, on tuntunut muutaman kuukauden. Alkaa olla hyvin vaikea löytää ”hyvistä lauseista” koostuvasta proosarunosta enää sellaisia mielekkäitä suuntia, joita kannattaisi uurtaa paperille asti. Miksei kirjoittaisi saman tien esimerkiksi lyhytproosaa?

Mutta kenties vetämällä tekstin massa ja pituus täysin överiksi, kenties tarinallistamalla enemmän. Jonkinlainen ensyklopeedinen (en kuitenkaan tarkoita tietosanakirjaimet mielessä) ote voisi olla mahdollinen avain. Siksikin olen elätellyt unta koostaa ja kirjoittaa seuraavaksi jonkinlainen blogiromaani.

Fragmentti vaatisi toisenlaisen todellisuuden. Kirjoittaisin mieluusti kuin Char Hypnoksessaan, mutta suhteeni kieleen ei ole niin henkilökohtainen ja ajaton. Sen sijaan olen pyrkinyt olemaan automatoni, joka on törmännyt vahingossa viraaliseen tietoisuuteen ja suristellut lopulta niin pitkälle, että sillä alkaa olla seuraamuksia. Ajatuksenjuoksultani olen ollut pikemminkin kohtauksien kuin abstraktien pelien ystävä. Tästä voinee syyttää ennen kaikkea elokuvia ja tietokonepelejä, virtuaalisten ympäristöjen poetiikkaa.

Oman sieluni kannalta hyvänä asiana voin pitää sitä, että Ruumiita oli hyvä, mutta Remora on vielä paljon parempi. Se lähti painoon maanantaina ja ilmestyy 1.4. Mutta siitä saatte myöhemmin lukea vielä suut silmät täyteen.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: