Siirry sisältöön

DFW-dokkari

22 helmikuun, 2011

Ensimmäinen David Foster Wallacen kuoleman jälkeinen dokumentti vaikuttaa varsin lupaavalta: professori Geoff Wardin haastattelussa mm. Don DeLillo ja liuta DFW-entusiasteille tuttuja nimiä (Rick Moody, Mark Costello, Michael Pietsch, Amy Wallace ja Bonnie Nadell). Kuuntele täältä.

(Linkistä kiitokset Ollille)

3 kommenttia leave one →
 1. Kari Hotakainen permalink
  23 helmikuun, 2011 10:00 am

  Kiitos vinkistä! DWF on ollut viime vuosina tärkein kirjailija minulle ja varmasti monelle muulle. Olen käyttänyt asiassa vähäistä arvovaltaani ja puhunut hänen teoksiensa kääntämisestä eräille ihmisille, ja on mahdollista, että ainakin esseitä voisi saada suomeksi lähivuosina. Niiden kääntäminen ei tosin ole helppoa runsaiden alaviitteiden vuoksi.

  • 28 helmikuun, 2011 11:46 pm

   Joo, olen itsekin usein harkinnut esseiden kääntämistä, mutta en ole tarttunut toimeen kun ei niitä kuitenkaan kukaan julkaisisi.

  • 28 helmikuun, 2011 11:59 pm

   Mutta hienoa kuulla, että DWF saa ansaitsemaansa huomiota Suomessakin. Nythän olisi varsin hyvä aika saada suomennoksia, sillä miehestä on viimeistään kuolemansa jälkeen höyrystetty uusi kuuma peruna usalaisessa kirjallisuudessa; kanonisointi on jo hyvällä mallilla, elämäkertoja tulee ilmeisesti useitakin ja yliopistot täyttyvät DFW-tutkimuksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: