Skip to content

Kirjepommi

marraskuu 19, 2010

Bill Geerhartin kirjeet ovat uskomattoman amerikkalainen tapaus, siinäkin mielessä että ne kierrättävät ja käyttävät hyväkseen kliseetä (”kirjeitä idoleille  & vaikutusvaltaisille ihmisille”) hauskasti ja nokkelasti. Aloin myös miettiä kirjoittajaidentiteetin ja jopa jonkinlaisen huijaamisen olemusta tässä tapauksessa; eikö kysymys ole harhaanjohtamisesta?

Bill Geerhart on siis amerikkalainen käsikirjoittaja, joka oli 90-luvulla työttömänä ja alkoi aikansa kuluksi kirjoittaa kirjeitä erilaisille järjestöille, julkimoille jne. Juju oli siinä, että Bill kirjoitti kirjeet ruutupaperille ja lapsellisella käsialalla, 10-vuotiaana lapsiminänään, ”Billynä”.  Hän onnistui saamaan vastauksia mm. O.J. Simpsonin asianajajalta, Charles Mansonin perheeseen kuuluneelta naispuoliselta murhaajalta, katoliselta kirkolta jne.

Kiinnostavaa lukea, miten aikuiset kirjoittavat kiinnostuneille lapsille. Suhtautuminen ja tarkkuus ovat yhtäkkiä jossain määrin opettavaisia ja moraalisia. Enää ei olekaan kysymys toisista aikuisista, jotka voi upottaa valheisiin tai diplomatiaan. Ainakin apparaattia pitää hieman muokata.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. aleksis salusjärvi permalink
    marraskuu 19, 2010 4:18 pm

    Tuli mieleen yks samankaltainen juttu, jossa USAn senaattorit v. 2003 kertovat 10-v pojalle hauskimman tietämänsä vitsin:

    http://www.zug.com/pranks/senator/index2.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: