Skip to content

Debytantiksi, anyone?

syyskuu 22, 2010

Ai niin, toimitamme toveri Blombergin kanssa Nuoren Voiman Runous 2010 -numeron (näillä näkymin 2/2011) ja kuten tapana on, siihen etsitään debytantteja.

Hullunkuristahan tässä hommassa on koettaa kiertää itsensä jääviyksien ympäri; tuntuu vähän siltä että tuntee jo valmiiksi kaikki Suomen runoja kirjoittavat ihmiset. Toivottavasti tämä on vain näköharha. Tämän vuoksi lisäsimme nimimerkkipakon.

Sinänsä jääviyden pelkon on vain sosiaalinen pelko, sillä itse tiedän olevani maun maestro ja suvereenin objektiivinen kaikissa arvostelmissani.

Jos siis olet runoltaja ja sinua ei ole vielä kustantamoiden toimesta julkaistu, silmäile lävitse seuraava virallinen tiedote:

Kirjallisen kulttuurin lehti Nuori Voima julkaisee numerossa 2/2011 katsauksen runovuoteen 2010. Lehdessä esitellään myös uusia runontekijöitä. Debytanttivalintaan voivat osallistua kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Antologiat eivät ole este osallistumiselle.

Enintään 20 runon valikoima tulee lähettää Nuoren Voiman Liiton toimistoon 31.12.2010 mennessä (postileima riittää). Runojen tulee olla koneella kirjoitettuja, yksi runo per liuska.
Lähetä runosi nimimerkillä ja liitä käsikirjoituksen oheen, erilliseen kuoreen tarkat yhteystiedot eli nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Käsikirjoitusta ei palauteta, joten siitä kannattaa ottaa itselleen kopio.

Jos haluat Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelusta maksullisen arvioinnin teksteillesi, mainitse siitä kirjeessä erikseen.
Nuoren Voiman runousnumeron toimittavat runoilijat Kristian Blomberg ja V.S. Luoma-aho. He myös valitsevat lehdessä julkaistavat debytantit.

Lähetä runosi osoitteeseen:
Nuori Voima
”Debytoi runoilijana”
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Lisätietoja:
Laura Serkosalo
toiminnanjohtaja
laura.serkosalo (at) nuorenvoimanliitto.fi
puh. 044 207 4650

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. syyskuu 22, 2010 4:25 pm

  ”Sinänsä jääviyden pelkon on vain sosiaalinen pelko, sillä itse tiedän olevani maun maestro ja suvereenin objektiivinen kaikissa arvostelmissani.”

  Näinhän se on, mutta erilaisissa kilpailuissa tulee helposti jälkipuintina pahaa sappea. Vaikka tuomaristo olisikin ollut kirkasotsainen, käydään motiiveista keskustelua varsinkin tilanteissa, joissa on selviä sosiaalisia (tahattomia tai tahallisia) kytköksiä. Tämänkertaisen tuomariston eduksi on tosin laskettava se, että se tunnetaan entuudestaan kärkkäästikin mielipiteensä ilmaisevina tyyppeinä, oli sosiaalinen tilanne mikä hyvänsä.

  • syyskuu 22, 2010 7:52 pm

   Niin ja vielä sen verran tarkennettakoon, että keskimäärinhän näiden kilpailujen raadit ovat väärässä ja heidän makuarvostelmansa huonoja. Onneksi nyt, ensimmäistä kertaa suomalaisen kirjallisuuden historiassa, se tulee olemaan oikeassa niin moraalisesti kuin taiteellisestikin.

   Toisaalta MotMoteista ei ole ollut valitettavaa eikä voikaan olla, onhan se yksi niistä harvoista jutuista joihin minäkin olen päässyt mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: