Skip to content

Yhyy kettutyttö yhyy hippi gnuu snyy örf örf eli EXCELSIOR jo nyt vähitellen juntti

elokuu 1, 2010

Jyväskylän kaupungin virkamiehet jatkoivat sovinnaiseksi havaitulla linjallaan palvella mutkien kautta teknokratian fallokratiaa ja poistattivat baari Vakiopaineen ”tupakkipenkit”.

Luonnollisesti baarin ikkunassa kiinni olleet penkit eivät häirinneet lainkaan jalkakäytäväliikennettä, toisin kuin baarin eteen aina muodostuva tupakoitsijarykelmä. Kaupungin taholta kyse on siis jälleen kerran vain yhdestä niistä puusilmäisistä toimista jotka eivät vaikuta mihinkään, mutta paljon kuvottavammalta tuntuu se pohjamudista kumpuava nöyhtäpilvi, jonka tempaus onki kaupungin junttiajattelijoiden, teknokraattien, lammassielujen, porvarien ja sukurutsaisten rasistimulkkujen kiduksista. Viittaan siis uutisen tiimoilta käytyyn kommentointiin. Totuus kansan syvien rivien mielipiteistä on oikeasti vielä jotain paljon, paljon kamalampaa, joten koetan säilyttää viattomuuttani rakentamalla mielikuvani vain noiden muutaman ketjussa esiintyvän punaniskatrollaajan varaan.

Ihmiset, jotka eivät näe Vakiopaineen kaltaisten, yksittäisten ja idealististen keitaiden arvoa taistelussa tylsistymistä ja raiskaamista vastaan eivät minun kirjoissani ole suorittaneet ihmisarvonsa perusteita. Ihmiset, jotka eivät näe kettutyttö/hippi-epiteettien lävitse yleisen suvaitsevuuden merkeissä tai suostu laajentamaan ajattelunsa horisontteja infantiilin naapurivihan vuoksi ovat maapallon kuollutta painoa.

Julkista keskustelua on mahdoton seurata ilman häpeän ja lohduttomuuden kyyneltä silmäkulmassaan. Suuri joukko ystävistäni seuraa sitä jonkinlaisesta masokismista, autokolarin spektaakkelin suoman hullun itsesaastutuksen kiilto silmissään. Alennustila on väistämättä kiehtovaa ja hypnoottista katsottavaa, samoin asioiden hajoaminen. Minä koetan vältellä noita keskusteluja, koska tuntemani viha on täysin irrationaalisella tasolla muutenkin. Se ei voi muuntua rakkaudeksi niin kauan kun tiedän, että ihmisten julmuus ja typeryys eivät viime kädessä ole rakenteellisia oireita, eivät vaikka yhteiskuntatiede mitä väittäisi. Kysymys on syvällisestä valinnasta, jonka voi tehdä koska hyvänsä, missä olosuhteissa hyvänsä.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. Nimetön permalink
    elokuu 1, 2010 2:51 pm

    Se on saakeli justiinsa niinku sä kirjoitat. Justiinsa.
    -aksu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: