Skip to content

nox

lokakuu 2, 2008
tags:

Näen niin harvoin arjesta poikkeavia unia, että viimeöinen on pakko kirjoittaa muistiin.

Hiuspohjassani oli omituisia, rastoittuneita myttyjä, kuin pieniä hauraita kotiloita. Nypin niitä irti ja tutkiskelin niitä, ne olivat tyhjiä, mutta aloin aavistella jotain. Unen muut henkilöt pitivät minua vainoharhaisena. Löysin vasemman korvani yläpuolelta hiusten alta golfpallon kokoisen mytyn. Sen sisältä kuoriutui pienen kännykän muotoinen, litteä, kermanvalkoinen kilpikonna. Luulen sen olleen puolittain biomekaaninen, sillä sen selässä kulki neonkellertävän läpikuultavia virtapiirejä, sen iho oli jonkinlaista kiiltävää muovia. Oikeastaan ei virtapiirejä, vaan niitä muistuttavia kuvioita, aivan kuin se olisi luonnollisesti kasvattanut asiaankuuluvaa kuvastoa selkäänsä. Kuin pieni elävä kännykkä. Tunsin oloni saastuneeksi, minuun oli tunkeuduttu. Olen aina inhonnut sydämeni pohjasta esimerkiksi punkkeja, mutta tämä oli jo liikaa.

Olin varma, että olento ei ole maapallolta. Se oli selkeästi loinen ja jos ei pahantahtoinen, niin ei ihmiselle erityisen terveellinenkään. Konna tuskin liikkui, se oli pikemminkin objekti, joka reagoi liikkeellä kun sitä kosketti. Kauhistuttavinta oli, että tuo katatoniselta ja elämättömältä vaikuttava vieras oli jotenkin päätynyt hiuksiini, luonut kotelon, kasvanut. Miten jokin, joka ei tunnu elävän, voi tehdä sellaista? Se aukoi raukeasti suutaan ja silmiään ja koetti hieman liikkua, jos tökkäsin sitä kynällä. Pistin jonkinlaisen kuvun sen ylle, jätin jopa ilmarakoja, pyysin muita katsomaan. Josko nyt uskoisivat. Pian alkoi saapua viestejä tuttavilta ympäri kaupunkia (itse asiassa vanhempieni opettajakollegoilta), että yksi jos toinenkin on löytänyt hiuksistaan näitä möykkyjä.

Vasta tässä vaiheessa eräs unen hahmoista riisui housunsa ja huomasimme, että hänen nivusensa ja reitensä olivat vihertävän kellertävien, rupikonnan rupia muistuttavien rakkojen täplittämät. 

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. lokakuu 2, 2008 7:23 am

    ö_Ö
    aika hc:n pistit tällä kertaa!

  2. lokakuu 2, 2008 7:23 am

    ö_Ö
    aika hc:n pistit tällä kertaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: