Siirry sisältöön

”kesäyö kaupungissa”

16 kesäkuun, 2007

Japanilaiset näyttävät, miten oppia hyödyllistä englantia aerobicatessa. ”I was robbed by two men.”

Internet on sitten uskomaton paikka. Satiiri on jo tässä vaiheessa täysin tarpeetonta. Ironialla internetiä ei voi ironisoida. Tai voi, mutta se on vähän kuin koettaisi assimiloida Borgin. Tai ampua fire elemantalia tulipallolla[1]. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan.

Kerrostalot ovat myös uskomattomia paikkoja. Varmasti siinä on jokin järki, että omakotitaloissa ilma on raikasta ja viileää vaikka ulkona olisi 40 astetta, mutta kerrostaloissa voi kasvattaa hometta ja sademetsän eläimiä silloinkin, kun pihalla on 10 astetta. Ehkä se johtuu materiaalista tai ilmastointiratkaisujen monimutkaisuudesta tai ehkä rakennusvirastojen ja kaupunkien ja järjestelmän SÄÄSTÄVÄISYYDESTÄ. No, eihän täällä hengittämään tai nukkumaan pysty.

Olenhan jo sanonut, että inhoan kesiä? Tai en oikeastaan inhoa, se on niin voimakas sana. ”Halveksun” olisi ehkä osuvampi. Mikä myönnytysten ja tissinläpsyttelyn vuodenaika. Pfft. Missä tahansa on kuuma! Ja siellä missä on kuuma on vitusti ihmisiä. Ja missä on ihmisiä ei ole mitään kiinnostavaa. Paitsi Meiju Melanooma. Luin tänään jonkun taidekurssin taidenäyttelyssä, että ”kädellä on muisti”. Ystävät rakkaat, niin on ihollakin. Tai tarkemmin sanottuna dna-ketjuilla. Rumat terot ne siellä monistuvat.

Nukkuminen on kyllä ihan vitsi kesällä. Tosin minulla on nyt taas vähäsen nämä illat päässeet venymään ja löydän itseni koettamasta unta joskus aamukuudelta, kun aurinko paistaa jo täysillä ohuiden verhojen lävitse. Koeta siinä sitten asetella kaiken maailman mustia sukkia silmien päälle ja kusellakin pitäisi taas käydä. Olen vähän harkinnut sellaista uninaamiota, mutta eikö se olisi jo aika hintahtava? Niin ja hintahtava on tässä sellainen sipsukka, eikä liity sinänsä homoihin. Ihan vaan SETA-ihmisille ja strukturalisteille tiedoksi. Homokin voi olla voimamies. Varokaa suurta homoa. Mitä vit

No kuitenkin joo, sieltä alkupäivästä menee sitten vähän pitkäksi, tänäänkin (siis eilen) pääsin sängystä ylös vasta neljältä, tosin olin vain pötkötellyt puolihorroksessa pari tuntia, ei ole järin hyvä fiilis aamupäivisin kun on vähän tuota kuumuutta ja unettomuutta ja muuta siellä aamuyöstä. Eikä toisaalta muutenkaan mitään suunnitelmia päivien varalle. En oikein voi edes lukea mitään oikeasti kiinnostavaa hyvällä omatunnolla, kun opiskelujuttuja pitäisi rittää tehdä, gradua tai jotain muuta. Ja se runokokoelma karsia, mutta eipä sille oikein mitään osaa itse tehdä. Myönnytyksistähän siinä on enää kysymys siinä vaiheessa, kun mitään kirjoittamaansa antaa muiden luettavaksi. Periaatteessa siihen tarvitaankin se joku kustannustoimittaja, joka toivon mukaan piiskaa sen verran, että se kokoelma sopii ihmisten runonlukemisen asentoon. En vaan oikein saa kirjoitettua mitään uutta ennen kuin saan tuon vanhan lastin liikkumaan johonkin suuntaan.

Tuolta se aurinko taas uhkaa nousta horisontista. Vielä tunti, niin alkaa olla taas vaikeuksia nukkua. Fiat lux! Valo lähestyy kuin Jason Voorhees metsän ja keinotekoisen savuhöyryn siimeksestä. Savuhöyry on kyllä kauhuelokuvan suurimpia keksintöjä. Aivan järjetön konsepti. Ja nyt alkoi aivoa nykiä, nimittäin ”miksi savuhöyrystä on tullut arkkisymboli” -keskusta. Rationalisointia. ääk!ääk!ääk!ääk!varmaansejohtuusiitäettäsavuontulenmerkkijatulitappaajapolttaajasamallasavupeittäänäkökenttääja

Freddy & Jason oli muuten yllättävän hyvä kauhuleffa. Tai kysymys ei ollut oikeastaan enää kauhusta vaan pikemminkin täysin viittauksiin ja maneerien uudelleenjärjestelyyn perustuvasta kikkailusta, mutta yllättävän tyylikäs sellainen. Esimerkiksi parempi kuin yksikään Friday the 13th -sarjan tai Elm Street -sarjan leffoista. No okei, Elm Street 1 on klassikko, mut jumalani miun ja kaikki mik on pyhhää ku Friday the 13th oli PAS-KA. Olenko muuten kertonut, että osallistuin tässä vähän aikaa sitten erään etnologian opiskelijan kurssityöhön kuuluvaan haastatteluun, puhuin nauhalle tuntikaupalla kauhuelokuvista ja niiden estetiikasta. Se nauha voisi olla hauska kuunnella.

Itse asiassa minulla olisi pari valittua sanaa sanottavanani sekä a) kauhuelokuvien estetiikoista että b) kauhupelien estetiikoista ja tietyistä kipupisterajoista, mutta täytyy nukkua. Enkä mie kehtaa. Kaikki lukijani ovat kuitenkin jotain eurooppalaisia eksistentialisteja, jotka tykkäävät sellaisista asioista kuten ”kahvin tuoksu öiseen aikaan”, ”knallihatut”, ”sadepisarat kasvoilla” ja ”televisiottomuus”. Perhana, tuosta tulikin mieleeni, että voisin saman tien puhua eurooppalaisesta taidehomoilu -identiteetistä (siitä on sitten melko lyhyt matka kajaalin puolelle, tai vastaavasti kuiviin tupakkasormiin ja nuhjuisiin takkeihin / täysin moitteettomiin puvuntakkeihin) kontra amerikkalainen postmodernismi – puhumattakaan sitten brittiläisestä post-punk -meemin vahvoista suorakaiteista tai juurikasvuisen indien söpöstä nallekarhusta, jonka reisien välistä vuotaa verta.

Tämä peippailuni ironian käsitteellä ja vauhkoaminen siitä, miten se syö kaiken alkaa olla jo maneeri, mutta kun se syö kaiken.

Pistetään tähän loppuun pätkä japanilaisesta tv-ohjelmasta, johon liittyy piereskelyä ja visailua.

 

[1] No okei, minkä elementaalin tahansa ampuminen tulipallolla olisi aika typerää, koska elementaalit ovat maagisia otuksia ja niiden magic resistance on jotain, i dunno, viisi miljoonaa. Elementaalit on tylsiä. Tietokoneropet ovat aina täynnä niitä. Eivätkä ne yleensä ole edes vaikeita tappaa. Eivätkä vuoda verta.


2 kommenttia leave one →
 1. 16 kesäkuun, 2007 5:48 am

  töö oli hyvä entry.
  tai siis tää.
  kuitenkin.
  +taidehomoilu on useimmiten kuivapimppeyttä jos/kun siitä puuttuu rakkaus kunnon törkyyn.
  piereskely, visailu, kauhu, tissit, splatter, ja wrestling kunniaan!
  t.vähänkö tulin pwnaamaan kaikki tänne sun journaliis koska mun isäl on pieni hei niinq omfgföglö joo moi
  vittu kahvia

  • 16 kesäkuun, 2007 5:51 am

   + selvennykseksiseksi äskeiseen (seksi) eet oon ite ainaki kauhee runkku
   et ei täs muuta, moi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: