Siirry sisältöön

vaaleista, lyhyesti

19 maaliskuun, 2007

En osaa sanoa vaalituloksesta poliittisesti mitään muuta kuin sen, että Keski-Suomesta ei mennyt yhtään vihreää lävitse, joten ”hukkaan” meni sekin ääneni. Suhteellinen vaalitapa aiheuttaa edelleen (ja hamaan ikuisuuteen) kiinnostavia anomalioita, kun esim. Niinistö onnistuu yksin nostamaan puolueensa kannatusta 2% (eli en sinänsä kokoomuslaisena mehuttaisi niinkään puolueen voittoa). Siinä meni aika moni kokoomuslainen imussa sisään. Niinistö on karismaattinen kaveri ja huomattavasti vakuuttavampi esiintyjä kuin muiden suurien puolueiden johtohahmot, ei siinä mitään. Cronberg sai enemmän ääniä kuin 40 valtakunnallisesti kokoomuslaista sisäänpäässyttä eikä silti päässyt. Ja niin edelleen. Ehkä olisi Tarjankin kannattanut miettiä vaalipiiriään vähän tarkemmin. Toisaalta olisiko hän saanut muissa piireissä suhteessa läheskään niin paljon ääniä, mene ja tiedä.

Juha Mieto on kipupiste.

Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, miten porvarihallitus käytännössä eroaa punamultahallituksesta, jos mitenkään, joten en jaksa nyt sanoa mitään itsestäänselvän negatiivista kokoomuksesta. Omapa on kansan vika, jos ei tajua käydä äänestämässä vastaan. 67,8% ei todellakaan ole järin kummoinen äänestysprosentti. ”Oli niin kylmäkin”. Ovatko tietämättömyys ja idiotia yhtä valideja syitä jättää äänestämättä kuin vaikkapa tiedostava vastarinta? Varakkaita ei kylmyys ilmeisesti haittaa. Keskimäärin eduskuntaan päässeet ovat varakkaampia kuin äänestäjänsä, sanoo Kaleva.

”Melko yllättävää”.

2 kommenttia leave one →
 1. 19 maaliskuun, 2007 8:26 pm

  joo. harmitti keski-suomen puolesta, ainakin tosi useat tuitut äänestivät heitä, joten uskoin että tällä kertaa pääsisivät, vaikka en itse äänestänytkään ko. puoluetta. Kiitos, että osasit kirjoittaa järkevästi. Minä en osannut.

 2. 10 huhtikuun, 2007 12:17 am

  Täällä taas (aina yhtä myöhässä)
  ”Niillä eläimillä on hyvä olla siellä häkeissään!”
  -Juha Mieto
  Minunkin kaltaiseni nihilisti yllättyi hiukan vaalien jälkeen. Ei kai niillä sentään niin hyvä olla ole siellä häkeissä?
  PS: Mieto viittaa ”niillä eläimillä” tarhattuihin turkiseläimiin. Minä en.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: